Monologi-illat

Monologi-illat 2022

12.3.2022 kello 18

29.4.2022 kello 18

30.6.2022 kello 19 (Helsingin kaupungin tapahtuma, Nuoret lausujat)

3.9.2022 kello 18

30.9.2022 kello 18


Teatteri Sturen monologi-illat alkavat keväällä 2022!  

Ensimmäinen monologi-ilta pidetään Teatteri Sturen salakapakassa lauantaina 12.3.2022 kello 18.

Monologi-illassa monologikurssilaiset pääsevät esittämään kurssilla harjoittelemiaan monologeja. Monologit ovat normaalisti noin parin minuutin mittaisia esityksiä. Iltaan toivotaan maksimissaan 10 minuutin pituisia esityksiä.

Iltaan ovat tervetulleita myös kurssin ulkopuoliset monologistit, taikka aikaisemmat monologikurssilaiset. Yleisölle myydään 5 € lippuja iltaan, esiintyjien ei tarvitse ostaa lippua.

Ilmoittaudu monologi-iltaan osoittessa info@teatteristure.fi - kerro viestissä, minkä tekstin haluat esittää ja kuinka pitkä esityksesi on.

Nuoret lausujat 30.6.2022 kello 19

Kolmen runoesityksen ilta, vapaa pääsy!

Kesto noin 2 h sisältäen väliajan.

Tapahtumassa esitetään kolme kahdenkymmenen minuutin mittaista monologia, jotka on koostettu suomenkielisestä runoudesta ja laululyriikoista. Esiintyjät ovat nuoria näyttämötaiteilijoita, joilla on kaikilla oma tulokulmansa teokseen. Tapahtumassa esitetään runonlausuntaa modernien tekijöiden toimesta ja tähän aikaan sidotussa muodossa.

ILLAN ESITYKSET

Puolikas

Esiintyjänä Jussi Matias Korhonen

Puolikas on runoesitys rakkaudesta ja rakkaudettomuudesta, hyväksikäytöstä ja omanarvontunnosta. Kuinka hauki selviää kuivalla maalla, kuinka selviytyä tantereella puolustaen omaa minuutta. Rakkautta epäeettisistä lähtökohdista vai yksin kannatellen omia askeliaan. Puolikas vai kokonainen, ja mitä se edes tarkoittaa.


Hauen laulu - puheita linnuille

Esiintyjänä Ilona Karppanen

Esitys on tarina menettämisestä ja menetyksen kanssa elämisestä menestykseen ja onnellisuuteen keskittyvässä kulttuurissa. Voidaanko puhua luopumisesta, jos kynsin ja hampain pitää kiinni kuolemaa tekevästä läheisestä? Miksi elämän vaikeimpina hetkinä ihmiseltä odotetaan kaikkein arvokkainta käytöstä? Jos kokemuksensa kanssa on kovin yksin, onko sille mitään sanoja, joilla pääsisi yhteyteen ympäröivän maailman - tai itsen - kanssa? Esitys on elämää syleilevä ja lämpimän humoristinen kuvaus kuolemisen kohtaamisesta.


Sopeutumistrategiota umpihankeen

Esiintyjänä Ines Kakkonen

Esitys käsittelee naiskuvia - tarjolla olevia naisen rooleja, niin näyttämöllä kuin sen ulkopuolella, yhteiskunnassa. Teos etsii vaihtoehtoista naiskuvastoa ja toimijuutta sekä haastaa rakenteita ja kuvastoa muuttumaan. Teos pohtii, mitä on olla nuori nainen? Entä ikääntyvä nainen? Milloin ja miksi naisen toimijuus yhteiskunnassa katoaa - silloin kun et ole enää viehkeä ja kiinteä vai kun et enää pysty ikäsi puolesta synnyttämään? Pitäisikö vallitsevalle tilanteelle itkeä vai nauraa? Teos luo samaistuttavia kuvia erilaisten tuttujen sekä tuntemattomien tekstien ja esiintyjän monipuolisen fyysisen ilmaisun kautta.