Kurssit

Teatteri Sturen tulevat kurssit

Stand Up-kurssit I ja II (Pete Harju) 3.2.2022 alkaen ja 5.5.2022 alkaen
Näyttelijäntyön syventävä kurssi 29-30.4.2022
Monologi II - valitse teksti ja tule työstämään! 21-29.4.2022 (Mia Kavasto)
Näyttämötaistelu (Jani Hämäläinen) 12-13.8.2022
Kameranäytteleminen (Mari Rantasila) 28-29.5.2022
Dialogikurssi (Ilona Karppanen ja Mia Kavasto)
Kameranäyttelemisen teemakurssi / Eneagrammi (Marjo Nina Ikonen) 
Iloinen kesäimpro! (Pekka Mattila) 10-12.6.2022
Aikuisten hyvän mielen kesäleiri  (Ilona Karppanen) 20-22.6.2022


SYKSYN KURSSIT LÖYDÄT JO VERKKOKAUPASTAMME!

ALENNUKSET: Opiskelijat, työttömät, eläkeläiset ja Helsingin teatterikoulun ja Helsingin teatteriakatemian opetusryhmien oppilaat saavat kursseista 10 % alennuksen.

PERUUTUSEHDOT: Kurssin voi peruuttaa maksuttomasti kaksi viikkoa ennen kurssin alkamista ja puoleen hintaan viikko ennen kurssin alkamista. Lääkärintodistuksella kurssimaksusta saa sairastapauksessa palautuksen, mikäli terveydelliset syyt estävät kurssille osallistumisen.

ILOISET KESÄIMPROT! 

(aikuisille yli 16-vuotiaille)

Kurssi järjestetään perjantaista sunnuntaihin 10-12.6.2022. Perjantaina 18-20.30, lauantaina kello 11-16.30 ja sunnuntaina kello 11-16.30 Paikka: Teatteri Sture 15 teatteritaiteen perusopetuksen oppituntia Ohjaaja: Pekka Mattila

Improvisaation lyhyttekniikoihin johdattaa Pekka Mattila. Kurssi on tarkoitettu aikuisille yli 16-vuotiaille. Kurssilla improvisoidaan arjen ja juhlan kohtauksia. Tule tsekkaamaan, miten hulvatonta voi olla esimerkiksi hautajaisissa taikka pariterapiassa, asunnon ostamisesta puhumattakaan. Tehdään arjesta voimaannuttava fantasia!

Improlla saat arkeen tekemisen meininkiä. Impro rohkaisee, avaa ajatuksia ja luovuutta ja ennen kaikkea on sika hauskaa yhdessä tekemistä!

Hinta 139 €

MONOLOGI  II 

Monologi 2 jatkaa legendaariseksi muodostuneen monologikurssin jalanjäljissä. Tälle kurssille saat valita oman monologin ennen kurssia ja tulla sitä työstämään kollegoiden kanssa Teatteri Sturelle. Kurssin jälkeen järjestetään monologi-ilta, jossa pääset halutessasi esittämään monologin. Monologi-ilta järjestetään Teatteri Sturen salakapakassa 28.4.2022 klo 18-22.

Kurssin aikataulu: aloitus torstaina 21.4.2022 Sturen baarissa klo 17-20 Kurssiviikonloppu 23.4.2022 klo 10-13 (harjoitukset jatkuvat 15 saakka, opetus klo 13 saakka) 24.2.2022 klo 10-15

Kurssin päätteeksi kuvataan halukkaiden kanssa TutsaCastin arkistoa varten video, joka sisältää lyhyen haastattelun ja harjoitellun monologin. Kurssi järjestetään lauantaista sunnuntaihin kello 10-16 kumpanakin päivänä. Kurssin ohjaa Helsingin teatterikoulun rehtori Mia Kavasto. Kurssilta lasketaan teatteritaiteen perusopintoja suorittavalle 15 opintopistettä teatteritaiteen perusopintojen teemaopintoja. Halukkaat pääsevät esittämään monologinsa Sturen Salakapakan lavalle monologi-illassa 28.4.2022!

Monologikurssi!

Jo perinteeksi muodostunut, kovasti tykätty, iloinen ja rento monologikurssi tähtää monologin valmistamiseen. Monologin voi valita vapaavalintaisesti ennen kurssia taikka sen voi valita kurssin valikoimasta. Kurssi on säännöllisesti täpötäynnä, joten varaa paikkasi ripeästi! 

Kurssin päätteeksi kuvataan halukkaiden kanssa Roolituspalvelun arkistoa varten video, joka sisältää lyhyen haastattelun ja harjoitellun monologin. Kurssi järjestetään perjantaina kello 18-21 ja lauantaina ja sunnuntaina klo 10-15. Kurssin ohjaa teatterikoulun rehtori Mia Kavasto. Kurssilta lasketaan teatteritaiteen perusopintoja suorittavalle 15 opintopistettä teatteritaiteen perusopintojen teemaopintoja.

Ohjaaja Mia Kavasto, hinta: 139 €

Statusimprovisaatio

Jos haluat säilyttää viattomuutesi statusilmaisun suhteen, pysyä suloisen tietämättömänä ja luottaa jatkossakin tähtien asentoihin, henkilökemioihin, vaistoihin, intuitioon ja vuorovaikutuksen metafyysiseen selittämättömään olemukseen, lopeta lukeminen tähän." Routarinne, S. Valta ja vuorovaikutus - Johdanto, s.23.

Teatteri Sturen statusilmaisun kurssin ohjaa fantastinen, rakastettu statusilmaisun guru Simo Routarinne. Statusilmaisun tunteminen on - sen lisäksi, että loistava näyttelijäntyön apu - mittaamattoman arvokasta vuorovaikutuksen havainnoimista valta-asetelmien ja oman ilmaisumme kautta. 

Ohjaaja Simo Routarinne, hinta 139 €Supersuosittu monologikurssi saa kaverin! Kavasto ja Karppanen vetävät osallistujille dialogikurssin, jossa tarkoitus on tuottaa kameran nauhalle muutakin materiaalia showreeliin, kuin yksinpuhelua -nimittin näyteltyjä, erilaisia kohtauksia. 

Voit osallistua parin kanssa, taikka yksin. Kurssille otetaan 16 osallistujaa eli 8 paria, joiden kanssa työstetään sekä ryhmänä, että pareittain ja myös yksilöllisesti näyttelijäntyötä ja dialogeja erilaisissa tapahtumahorisonteissa. 

Pari voi myös valita työstää dialogia ns. teatterillisessa ympäristössä ilman kameran läsnäoloa. Kurssilta saa mukaan kohtauksen näyteltynä kameralle, taikka kuvattuna teatterin lavalla. Mikäli tietää jo haluavansa työstää jotain tiettyä kohtausta, sen voi tuoda mukanaan, tai lähettää etukäteenkin mia@teatteristure.fi ja / tai ilona@teatteristure.fi - osoitteeseen maililla.

Kurssi järjestetään Teatteri Sturella kesällä 2022 4-5.6.2022 sekä syksyllä 5-6.11.2022, lauantaina kello 10-17 ja sunnuntaina kello 10-17.

HYVÄN MIELEN KESÄLEIRI! 

(aikuisille yli 16-vuotiaille)

Helsingin teatterikoulun ja Teatteri Sturen aikuisten kesäleiri johdattelee ihanaan juhannukseen! Leirin ohjaa Ilona Karppanen. 

Leiri järjestetään 20-22.6.2022 maanantaista keskiviikkoon Helsingin teatterikoulun Sturenkadun tilassa kello 10-15. Päivisin pidetään lounastauko noin 12 maissa. Kurssin taitotaso on avoin! 

Osoite: Sturenkatu 27, 00510 Helsinki Lisätiedot: info@helsinginteatterikoulu.fi

☀️ Opelta terkut: kesäisellä hyvän mielen kurssilla käytetään kokonaisvaltaista ilmaisua; itsetunnon buustausta teatterin keinoin, positiivista vuorovaikutusta ja rentoa itsensä tutkailua. Improa, pelejä, rentoutusta, näyttelemistä, kontaktin rakentamista. Hyvää oloa ja naurua!


DIALOGIKURSSI!

Supersuosittu monologikurssi saa kaverin! Kavasto ja Karppanen vetävät osallistujille dialogikurssin, jossa tarkoitus on tuottaa kameran nauhalle muutakin materiaalia showreeliin, kuin yksinpuhelua -nimittin näyteltyjä, erilaisia kohtauksia.

Voit osallistua parin kanssa, taikka yksin. Kurssille otetaan 16 osallistujaa eli 8 paria, joiden kanssa työstetään sekä ryhmänä, että pareittain ja myös yksilöllisesti näyttelijäntyötä ja dialogeja erilaisissa tapahtumahorisonteissa.

Pari voi myös valita työstää dialogia ns. teatterillisessa ympäristössä ilman kameran läsnäoloa. Kurssilta saa mukaan kohtauksen näyteltynä kameralle, taikka kuvattuna teatterin lavalla. Mikäli tietää jo haluavansa työstää jotain tiettyä kohtausta, sen voi tuoda mukanaan, tai lähettää etukäteenkin mia@teatteristure.fi ja / tai ilona@teatteristure.fi - osoitteeseen maililla.

Kurssi järjestetään Teatteri Sturella kesällä 2022 4-5.6.2022 sekä syksyllä 5-6.11.2022, lauantaina kello 10-17 ja sunnuntaina kello 10-17.

Stand Upin alkeet!

Stand up -komedian peruskurssilla avataan stand up -komedian tekemisen salaisuudet. Kurssilla oppii juttujen ideoinnin, kirjoittamisen ja esittämisen periaatteet käytännön harjoitusten kautta ja saa myös mahdollisuuden kokea ensimmäisen stand up -komediakeikan huumaavan jännityksen. 


Kurssi sopii AIVAN kaikille.

Ohjaaja: Pete Harju Hinta: 139 €

 

Riemukas musiikki-improvisaatiomyllytys, ilonpitoa kokeneen musaimprokonkarin takuuluotettavassa ohjauksessa.

Kurssilla perehdytään improvisoituun ensemblelauluun sekä melodioiden ja stemmojen improvisointiin. Syvennymme laulutekstien improvisointiin monelta kantilta, riimittelemme, runoilemme ja teemme kokonaisia piisejä. Jos olet instrumentalisti, voit tulla kurssille oman soittimesi kanssa.

Kurssi soveltuu sekä vasta-alkajille että pidempään improilleille. Viimeinen kurssiviikonloppu huipentuu kurssilaisten klubiesiintymiseen Teatteri Sturen pianobaarissa, Sturen Salakapakassa!

Ohjaaja Iiro Ollila, hinta 139 €

ENEAGRAMMI-METODI

METODIN KUVAUS

Eneagrammi on psykologiaan perustuva järjestelmä, joka jakaa ihmiset yhdeksään eri persoonallisuustyyppiin. Hollywoodin käsikirjoittajat käyttävät metodia apuna roolihenkilöiden kirjoittamisessa - ja se toimii loistavasti myös näyttelijäntyön harjoituksissa, koska määritellyt persoonallisuudet ovat käytännöllisiä ja antavat selkeän suunnan näyttelijäntyölle.

KURSSIN KUVAUS

Kurssin aikana tutustutaan kaikkiin yhdeksään persoonallisuustyyppiin. Osallistujat valitsevat haluamansa tekstin (max. 2 min) ja näyttelevät sitä eri persoonallisuustyypeissä.

Sama teksti, monen monta eri hahmoa!

KURSSIN TAVOITTEET

Luoda. Kokeilla. Nauttia. Oppia kameran kanssa uusia ulottuvuuksia omasta persoonallisuustyypistä ja ilmaisusta. Oppia käyttämään eneagrammi-metodia oman näyttelijäntyön kehittämiseksi, saada siitä inspiraatiota ja konkreettisia työkaluja.

Pyrimme kehittämään yhteyttä omiin tunteisiimme ja mielikuvitukseen, joiden avulla luoda oma ainutlaatuinen maailma, roolihahmo ja tila kameran edessä. Tavoitteena se taianomainen tila, jossa voin tapahtua mitä vaan ja jossa kaikki on mahdollista, kun kamera käy!

Stand Upin jatkokurssi! (täynnä)

Jatkokurssin aikataulu: torstaina 5.5, torstaina 12.5, torstaina 19.5.2022 ja 21.5.2022 lauantaina keikka Teatteri Sturella kello 19!

Ohjaaja: Pete Harju Hinta: 139 €

Stand up -komedian jatkokurssilla syvennetään stand up -komedian tekemisen saloja. Kurssi painottuu erilaisten harjoitusten kautta juttujen kirjoittamisen ja esittämisen mahdollisuuksiin. Kurssi päättyy esitykseen teatterin komedia-illassa ja se sopii kaikille stand up -komedian perusteet tunteville tai jo keikkoja tehneille koomikoille.Ohjaaja: Pete Harju Hinta: 139 € 

Näyttämötaistelu! 

Aika 12-13.8.2022 perjantaista lauantaihin Teatteri Sturen teatterisalissa.

 Perjantaina kello 18-21 ja lauantaina kello 10-15 

Näyttämöväkivallan perusteet: Kurssilla opetellaan näyttämöväkivallan alkeita lähtökohtaisesti parityöskentelynä. Erilaiset lyönnit, potkut ja retuuttamiset harjoitellaan opettajan johdolla teknisesti niin, ettei vahinkoja satu. 

Jokaista tekniikkaa lähestytään rauhallisesti liike kerrallaan. Kurssilla opitaan sekä lyömään, että potkimaan ja reagoimaan väkivaltaan aidon oloisesti, valmistetaan pienet demot väkivallan käyttämisestä kohtauksessa ja taatusti nauretaan vatsa kippurassa aina välillä.

Ohjaaja: Jani Hämäläinen, hinta 139 €

Kameranäyttelemisen peruskurssi lauantaista sunnuntaihin kello 10-17.

Tervetuloa opiskelemaan kameranäyttelemistä Mari Rantasilan kanssa! Kahden päivän intensiivinen kurssi on hyvän mielen toimintapläjäys jossa on tekemisen meininki! Kurssi on kaikille avoin, aikaisempaa näyttämökokemusta ei vaadita. (KEVÄÄN 2022 KURSSI ON TÄYNNÄ)

Improvisaatiokurssit

Impron perusteisiin kuuluu: hyväksyvä vuorovaikutus, joo- ja, hyväksynnän ja tyrmäämisen tunnistaminen, vuorovaikutuksellisen statusilmaisun alkeita, yhdessä lentelemistä. Impron perusteet ja jatkon ohjaa syksyllä 2022  improenkelimme PIa.

Siispä tervetuloa hyvän mielen kurssille, jossa opitaan improvisaation perusperiaatteet ja mikä tärkeintä, jumpataan niitä käytännön harjoittein.

Jatkokurssilla ja syventävällä kurssilla sukelletaan syvemmmälle improvisaation mahdollisuuksiin.

Pitkien improjen kurssilla pääsemme  Lekanderin Hannan johdattelemana pidempien tekniikoiden pariin ja tutkimaan sitä, minkälaisia kokonaisuuksia erilaisilla pidemmillä improtekniikoilla voidaan luoda. Kurssi sopii sinulle, joka jo tunnet improvisaation perusteet.

 

Näyttelijäntyön kurssit

Näyttelijäntyön peruskurssilla sukelletaan näyttelijäntyön eri osa-alueisiin, kuten improvisaatio, puhetekniikka ja psykofyysinen näyttelijäntyö. Kurssi on kaikille avoin, aikaisempaa näyttämökokemusta ei vaadita.

Kurssilla tutkitaan roolia, näyttelijäntyön ydinkysymyksiä, jännitteen ja näyttämöllisen rytmin käsitteitä sekä keskustelemalla, että itse kokeilemalla monipuolisten harjoitusten avulla. Varaudu mukavilla vaatteilla ja vesipullolla!

Näyttelijäntyön jatkokurssilla sukelletaan syvemmälle perusteissa käytyihin näyttelijäntyön eri osa-alueisiin, kuten improvisaatio, puhetekniikka ja psykofyysinen näyttelijäntyö. Kurssi on kaikille peruskurssin, taikka vastaavan kurssin käyneille avoin.

Syventävällä kurssilla jo opittuja taitoja ja oivalluksia kehitetään edelleen ja sukelletaan yhä diipimmin näyttelijäntyön saloihin.