Suomen Lausuja - KÄSIOHJELMA!

Esityksen kesto on noin 1 h 30 min ja esitys sisältää 30 min väliajan. Kesäkuun esitykset 12-13.6.2022 ovat Puotilan kesäteatterilla osoitteessa Puotilantie 7, Puotilan Kartanon kupeessa ja syksyn 2022 esitykset Teatteri Sturella, Sturenkatu 51.

Esityksen väliajalla voitte nauttia Puotilan Kartanon taikka Teatteri Sturen antimista!


RUNOT:

Katri Vala: Nymfi soittaa (säv Mia Kavasto)

Katri Vala: Myrsky (säv Mia Kavasto)

Saima Harmaja: Väkevä kukka

Edith Södergran: Maa jota ei ole

Saima Harmaja: Lumoissa (säv. Sara Seppänen)

Edith Södergran: Syksy

Saima Harmaja: Mietelmä

Saima Harmaja: Noita

Saima Harmaja: Läheisyys

Edith Södergran: Minä (säv. Tiina Heikkinen)

Edith Södergran: Ihmeellinen meri (säv. ensemble)

Katri Vala: Kukkiva maa (säv Mia Kavasto)


BIISIT

Suut Suppuun (säv san Mia Kavasto)

Minä olen voittaja (säv san Sara Seppänen)


KÄLVIÄLLÄ!

Kälviän kesäteatterifestivaalit 5.8.2022 

KIITOS TAIKE!

Näytelmämme pyrkii riemastuttamaan, viihdyttämään ja avaamaan ovia suomalaisen runouden maailmaan niillekin, joille tuo maailma on vielä jäänyt etäiseksi. Tule mukaan!

Suomen Lausuja 

Finlands pronouncer!

Parhaidenkin ystävien riimiparisuhde joutuu koetukselle, kun panoksena on Suomen Lausuja- runonlausuntakilpailun voitto. 

TEKIJÄT

Käsikirjoitus: Mia Kavasto ja ensemble

Musiikit: Ensemble

Ohjaustsempit ja creditit ja pusut: Matti Tolvanen

Runot: Edith Södergran, Katri Vala, Saima Harmaja

Verano Ensemble

TIINA HEIKKINEN

Tiina on koulutukseltaan muusikko ja laulunopettaja. Tiinan matka on kulkenut Vaalasta mutkien kautta Helsinkiin, jossa ensemble on muodostunut Tiinan liittyessä teatteriryhmä VALO Ensembleen. Tiina on Verano Ensemblen perustajajäsen.

Eevis Södersvan

Eevis on runonlausujahipsteri vailla vertaa, Suomen lausujan viime vuoden katkera kolmonen ja ylpeytensä tunteva vannoutunut Edith Södergranin sielunsisko; Sailan sanoin kulahtanut kujakissa! Motto: Jos maailma tuhoutuu - minä en tuhoudu.

MIA KAVASTO 

Mia on toiminut monipuolisesti musiikin ja teatterin parissa jo pari vuosikymmentä ja vastaa produktiossa etenkin käsikirjoituksen valmistumisesta. Käsikirjoitus on ideoitu ensemblenä ja saanut alkunsa, kun miltei heti Tiinan liityttyä VALO Ensembleen alkoi runojen säveltäminen ja syntyi ajatus siitä, kuinka hauskaa niitä olisi myös saattaa näyttämölle. Hei tää on ihana trippi!

Kikka K. Nerva

Kikka K. Nerva on Suomen lausuja-kilpailun perustaja ja priimusmoottori. Kikka on omistanut elämänsä runoudelle ja Suomen lausujan kehittämiselle niin sinnikkäästi, että perhe on jäänyt perustamatta ja ainakin jokin osa elämää elämättä. Kikka luotsaa Suomen lausujan laivaa kapteenina, joka ei hevillä jätä uppoavaa alustaan lopun jo häämöttäessä. Motto: tekninen tauko!

SARA SEPPÄNEN

Sara on monipuolinen muusikko, pedagogi ja teatterintekijä. Saran tie vei Helsinkiin vuonna 2019 Jyväskylän musiikkiteatteriopintojen jålkeen. Vuoden pimeässä vaeltamisen jälkeen Sara päätyi osaksi VALO Ensemblea ja sitä kautta yhdeksi Verano Ensemblen perustajajäsenistä. Sara on produktiossa näyttelemisen lisäksi säveltänyt ja tehnyt esitykseen koreografioita.

Saila Harmaa

Saila Harmaa on ihastuttava ranskatar, viime vuoden Suomen lausujan voittaja, Saima Harmajan jalanjäljissä kulkeva romantikko ja Eeviksen sanoin huomionkipeä papukaija! Motto: se johtuu varmaan minun rrrrrranskalaisesta ärrästäni!


Esitykset 2022

Puotilan kesäteatteri 

14.6 kello 19

15.6 kello 19

Teatteri Sturella!

Elokuu 2022

12-13.8.2022

12.8 kello 19 ja

13.8 kello 13

JA pikkujoulukausi 2022!

29.10.2022 kello 19

4.11.2022 kello 19

26.11.2022 kello 19

2.12.2022 kello 19

9.12.2022 kello 19