Burleski

Burleski

Mitä Burleski on?


Burleski on useimmiten non-verbaalia esitystaidetta ja viihdettä, joka perustuu roolihahmojen tekemään peittämisen ja paljastamisen väliseen jännitteeseen ja luovaan stripteaseen, painotuksella tease. Burleski sopii kaiken sukupuolisille kuten mikä tahansa muukin esitystaide. Yksittäinen burleskiesitys tai useasta esityksestä koostuva burleskishow voi sisältää mm. tanssia, mimiikkaa, klovneriaa, ilveilyä, akrobatiaa ja sirkuksen eri lajeja. Burleskin juuret ovat commedia dell´artessa mutta ns. modernin burleskin katsotaan alkaneen 1800-1900 lukujen vaihteen kabaree- ja revyyesityksissä, joissa parodioitiin vakavampia taidemuotoja. Edelleenkin satiiri ja parodioiminen ovat tärkeä osa burleskia.

Burleskissa on eri tyylilajeja ja esitystaiteen rinnalla kulkee myös Burleskitanssi, mikä nimensä mukaisestikin on tanssia ja liikuntaa, jota harrastetaan useimmiten ryhmäliikuntamuotoisesti ohjaajan johdolla.

Burleskin perus- ja jatkokurssi!

Kurssilla tutustutaan Burleskin maailmaan hauskojen fyysisen ilmaisun ja tanssillisten harjoitusten keinoilla. Tutuiksi tulevat Burleskin tyypillisimmät liikkeet Shimmy, Bump & Grind ja jazztanssin askeleet. Burleskille ominaista Strip & Teasea harjoitellaan käsineillä. (omat vaatteet päällä pysyen). Ohjaaja tuo käsineet.
Kurssi soveltuu kaikille Burleskista kiinnostuneille täysi-ikäisille, yläikärajaa ja sukupuolimäärittelyä osallistumiselle ei ole. Pienet fyysiset rajoitteet eivät ole este osallistumiselle. Tanssitaitoja ei tarvita eikä kurssi ole tanssikurssi, omia tanssitaitojaan voi kuitenkin hyödyntää. Osallistuminen ei edellytä aikaisempaa kokemusta burleskista, tanssista tai muistakaan esittävän taiteen lajeista, mukaan voi tulla kaikki jotka ovat kiinnostuneita kokeilemaan burleskia ja tutkimaan mitä kaikkea Burleski voi sisältää. Rohkeasti mukaan vaan, vaikka olisi ihan uutta!